Yukarı Çık
ZEYTİNYAĞI

Memecik Zeytini,Ege’ye özgü, yüksek aromalı bir zeytin çeşididir. Zeytinyağlarımızı ürettiğimiz üstün kaliteli Memecik Zeytinini, usulüne uygun toplanır ve sıkılır. Memecik Zeytini ile dünyanın en kaliteli zeytinyağlarından birini elde edebilirsiniz. Ayrıca insan sağlığına faydalı polifenol bakımdan en yuksek zeytin çeşididir. Mursalli Zeytinyağları için zeytin meyvesinin yeşilliğinin bol olduğu, Ekim’in sonlarından başlayan dönemde erken hasat yapıyoruz. Maksimum 24-25 derecede ğerçekleştirdiğimiz soğuk sıkım ile yüksek kalitede, meyvemsi tatta, turunç, portakal, badem ve defne aromalarının yüksek, lezzetinin denğede olduğu bir zeytinyağı elde ediyoruz. Polifenoller zeytin yeşilken daha yüksektir. Zeytinyağını diğer bitkisel yağlardan ayıran en önemli özelliği, polifenol zengini olmasıdır. Bunların korunması cok önemlidir. Zeytinyağı havayı, ışığı, sıcağı ve nemi sevmez. Zeytin sıkımı sırasında hamurunun sıcaklığının 24-25 derecenin üstüne çıkması, uçucu olan polifenolleri ısıtır ve havaya karışmalarına neden olur. Bu da yağın polifenol zenginliğini düşürür. Sonunda düşük kalitede zeytinyağı olur.

Hangi yörenin hangi zeytin çeşidinden, nerede üretildiğine ve en önemlisi asitlik derecesine kadar bakmalı.

ZEYTİNYAĞI

Memecik Zeytini,Ege’ye özgü, yüksek aromalı bir zeytin çeşididir. Zeytinyağlarımızı ürettiğimiz üstün kaliteli Memecik Zeytinini, usulüne uygun toplanır ve sıkılır. Memecik Zeytini ile dünyanın en kaliteli zeytinyağlarından birini elde edebilirsiniz. Ayrıca insan sağlığına faydalı polifenol bakımdan en yuksek zeytin çeşididir. Mursalli Zeytinyağları için zeytin meyvesinin yeşilliğinin bol olduğu, Ekim’in sonlarından başlayan dönemde erken hasat yapıyoruz. Maksimum 24-25 derecede ğerçekleştirdiğimiz soğuk sıkım ile yüksek kalitede, meyvemsi tatta, turunç, portakal, badem ve defne aromalarının yüksek, lezzetinin denğede olduğu bir zeytinyağı elde ediyoruz. Polifenoller zeytin yeşilken daha yüksektir. Zeytinyağını diğer bitkisel yağlardan ayıran en önemli özelliği, polifenol zengini olmasıdır. Bunların korunması cok önemlidir. Zeytinyağı havayı, ışığı, sıcağı ve nemi sevmez. Zeytin sıkımı sırasında hamurunun sıcaklığının 24-25 derecenin üstüne çıkması, uçucu olan polifenolleri ısıtır ve havaya karışmalarına neden olur. Bu da yağın polifenol zenginliğini düşürür. Sonunda düşük kalitede zeytinyağı olur.

Hangi yörenin hangi zeytin çeşidinden, nerede üretildiğine ve en önemlisi asitlik derecesine kadar bakmalı.

Mursalli zeytinyağı, günlük toplanan ve soğuk preslenmiş memecik zeytinlerinden yapılır.

Zeytinler, Ekim ayından Kasım ayına kadar erken olgunlaştıklarında hasat edilir. Zeytinler taze olarak aynı gün soğuk preslenir.Mursallı Tepelerinde, Memecik cinsi zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden soğuk preslenen zeytinyağı en çok aranan iki çeşittir.

Ürünün yüksek kalitesini korumak için, elle toplandıktan yaklaşık 4 saat sonra yağ değirmenimize götürülen zeytinler,kontinye ekstraksiyon yöntemi ile sıkılan,% 0.8'lik asitliğe sahip; limpid görünüm; yeşilden sarıya rengi ; zeytin yaprağı kokusu ve tadı ile benzersiz bir zeytin yağıdır.

Her yıl, zeytin bahçelerimiz soğuk preslenmiş yağ ve organik zeytinyağı olarak iki tür sızma zeytinyağı üretimini sağlamaktadır.


2019 – 2020 Sezonu

  • Erken Hasat, Soguk Sıkım, Yüksek Polifenollü 500 ml Cam işe
  • Erken Hasat, Soguk Sıkım, Yüksek Polifenollü 1 Lt Cam Şişe
  • Erken Hasat, Soguk Sıkım 5 Lt

2018 – 2019 Sezonu

  • Erken Hasat, Soguk Sıkım, Yüksek Polifenollü 500 ml Cam Şişe
  • Olgun Hasat, Sıcak Sıkım, Yüksek Polifenollü 1 Lt Cam Şişe
  • Olgun Hasat, Sıcak Sıkım 5 Lt
Mursalli | AYDIN
Mursalli | AYDIN